Erkend diëtist.

De titel diëtist is wettelijk beschermd. Deze titel mag alleen worden gevoerd door zorgprofessionals met een afgeronde Hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek. De kosten die voor het consult worden berekend, kunnen door de zorgverzekeraar worden vergoed. Dit is mogelijk doordat Diëtistenpraktijk Jantine is aangesloten bij het kwaliteitsregister Paramedici. In 2018 zijn de dieetkosten in de basisverzekering opgenomen en worden uw kosten tot maximaal 3 uur per kalenderjaar door de zorgverzekeraar vergoed. Voor vergoedingen vanuit een aanvullend pakket kunt terecht bij de diëtist.

Diëtisten registreren zich na hun opleiding in het Kwaliteitsregister Paramedici. Deze kwaliteitsregistratie geeft aan dat de diëtist voldoet aan de opleidingseisen van de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) en beschikt over actuele kennis en ervaring. Zo weet u dat de behandelend diëtist voldoet aan de eisen van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Bij het consult wordt u gewogen op de professionele weegschaal van Tanita. De weegschaal print een bon uit waarop precies wordt aangegeven hoe de verhoudingen in uw lichaam zijn. De uitdraai die uit de weegschaal komt, wordt aandachtig bekeken en aan u uitgelegd zodat u weet wat er in uw lichaam gebeurt.